Hiša in Vrt

Odvodnjavanje površin

Terase, dovozi, poti in ostale površine okoli hiše so po navadi utrjene s tlakovci, betonskimi ploščami ali asfaltom. Ker voda ob dežju skozi te površine ne more pronicati nazaj v tla ( ali pa vsaj ne v zadostni meri), je potrebno poskrbeti za drugačne načine odvodnjavanja.

 

Alternativa asfaltnim ali tlakovanim  površinam so lahko neutrjene površine, kjer deževnica neovirano pronica v tla in se s tem zagotavlja naraven vodni krog. Imajo pa te površine slabo lastnost da niso dovolj stabilne, kar pa lahko dosežemo s polaganjem travnih rešetk, ki jih zapolnimo z gramozom ali humosom ter jih ozelenimo.

 

 

Gradnja brez arhitektonskih ovir
Graditi v nivoju tal pomeni mobilnost za vse. Zato vse več ljudi pri gradnji svojega doma skladno s konceptom »univerzalnega oblikovanja« odloča za  udobnost brez nivojskih rešitev, ki jih sedaj lahko uporabljamo brez omejitev.

 

Nove možnosti pri načrtovanju kopalnice
Klasične dvignjene tuš kadi, so lahko za marsikoga težko premagljiva ovira. ACO tuš kanalete in požiralnike za izvedbo tuša v nivoju tal, lahko uporabimo tako pri novogradnji kot pri adaptaciji.

 

Čisti vhodi brez ovir

Ne samo v kopalnici, tudi pri ostalih stanovanjskih področjih je zaželeno imeti po tleh čim manj ovir. V tla pogreznjeni ACO predpražniki poskrbijo za čistočo tako na zunanjem kot notranjem področju vhoda.Za več svetlobe v kletnih prostorih

Rešitve za odvodnjavanje: