Novice

Red Dot Design Award & ACO

Začetki odkrivanja in nagrajevanja dobrega dizajna segajo že v leto 1950 in dandanes nagrada Red Dot Design Award predstavlja najbolj prestižno in želeno oblikovalsko odličje na svetu. Zadnja leta se na tekmovanje prijavi že več kot 17.000 izvrstnih oblikovalskih projektov, od oblikovalskih konceptov do prototipov iz celega sveta. Vsako leto strokovna žirija na podlagi testiranj, diskusije in ocene glede inovativnosti dizajna izbere najboljše v vseh treh kategorijah; dizajn izdelkov, dizajn konceptov in dizajn komunikacijskih del.

Posebnost in edinstvenost pri Red Dot-u je tudi, da so nagrajeni predstavljeni v njihovih treh svetovno priznanih muzejih v Singapurju, Essnu in Tajpeju, njihovi letni knjigi, aplikacijah, on-line razstavah, potujočih razstavah, ter številnih medijih, ki imajo milijonske bralce, kar vse skupaj dela Red Dot tako zelo želen. Nagrada Red Dot pomeni v svetovnem merilu poglavitno referenco iz oblikovalskega področja. Red Dot je več kot oblikovalsko tekmovanje, saj kot promotorji vrhunskega dizajna širijo to idejo širom po svetu in izpostavljajo pomembnost dizajna na poslovnem segmentu in za družbo nasploh. Kot strokovnjaki predstavljajo zadnje novosti in trende na področju razvoja in dizajna. Red Dot institucija vsekakor z izborom dodeljuje podjetjem, ki so prejela Red Dot nagrado dodano vrednost.

Med nagrajenimi je bilo dvakrat tudi nemško podjetje ACO, ena redkih svetlih izjem, ki dokazuje, da je mogoče, tudi pri na prvi pogled dolgočasnih izdelkih, ponuditi več. ACO je vodilna svetovna znamka v odvodnjavanju s sedemdesetletno tradicijo. Njihovo prizadevanje za vrhunski videz, kakovost izdelka in uporabnost je bilo nagrajeno leta 2009 in ponovno nagrajeno v letu 2015 za ACO Walk-In izdelek, ki daje kopalnici poseben akcent in nezamenljiv videz združen z ekskluzivno funkcionalnostjo. Le kdo bi se branil galerijskega primerka v svoji kopalnici, saj ACO Showerdrain proizvodi spremenijo kopalnico v edinstven prostor, zato se zanje odločajo ljudje z izoblikovanim okusom in ljubitelji sodobnih trendov.