Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

ACO higienski talni požiralniki iz nerjavečega jekla so načrtovani za vgradnjo na najrazličnejših področjih, še posebej pa tam, kjer so v ospredju visoke higienske zahteve, trajnost in kvaliteta proizvoda.

Izdelujejo se v več različicah ter se v glavnem razlikujejo po kapaciteti pretoka, designu in predvideni obremenitvi pokrivnih rešetk ter velikosti in vrsti iztoka. Tudi sestava tal z debelino posameznih slojev in potreba po večnivojskem odvodnjavanju imajo pomembno vlogo pri izbiri ustreznega ACO talnega požiralnika iz nerjavečega jekla.

HygieneFirst je filozofija, ki nas vodi in ščiti naše stranke. To je naša brezpogojna zavezanost k popolnoma higienski zasnovi proizvodov. Za nas je higiena na prvem mestu.

Talni požiralnik iz nerjavečega jekla

Zakaj higiena?

Sistemi za odvodnjavanje so potencialno razvojno okolje za bakterije listerie, ki je lahko vir kontaminacije živil. Slabo načrtovano odvodnjavanje vodi do naraščajočih stroškov za čiščenje in vzdrževanje ter lahko povzroči tudi okužbe v proizvodnji hrane, ki lahko imajo za posledico tudi (začasno) zaprtje proizvodnih zmogljivosti.

HygieneFirst ali higiena najprej je filozofija, ki nas vodi in ščiti naše stranke. Je tudi naš slogan in predstavlja našo zavezo k popolnoma higienski zasnovi proizvodov . Pri načrtovanju proizvodov implementiramo vse smernice in standarde , ki veljajo za področje odvodnjavanja v objektih in vsa načela načrtovanja veljavna za stik živil s tehnološko opremo.

Fully Hygienic Designed – FHD

ACO sistemi za odvodnjavanje iz nerjavečega jekla ustrezajo najstrožjim higienskim zahtevam za preprečevanje kontaminacije s škodljivimi bakterijami. Proizvajamo v skladu z veljavnimi higienskimi smernicami, ki veljajo za proizvodnjo in predelavo hrane in pijač ter v skladu s SIST EN 1672, EN ISO 14159 in EHEDG dokumentI št. 8, 13 in 44 za higiensko načrtovanje talnih požiralnikov.

Vsi proizvodi razviti skladno s HygieneFirst filozofijo imajo oznako FHD za Fully Hygienic Designed. In ravno za to se gre: izpolnjevati prihodnje standarde za odvodnjavanje na področjih s posebno visokimi higienskimi zahtevami že danes. Prehrambna industrija in profesionalne kuhinje v hotelih, restavracijah in bolnišnicah predstavljajo le del možnih področij uporabe, kjer je higiena na prvem mestu – povsem v skladu s HygieneFirst filozofijo.

Fully Hygienic Designed - FHD:

  • Talni požiralnik oblikovan tako, da voda v njem ne zastaja
  • Veliki radiji v vogalih (≥ 3 mm)
  • Telo požiralnika izdelano po principu globoko vlečene pločevine
  • Polnilo v okvirju za pokrivno rešetko
  • Material nerjaveče jeklo 1.4301 po EN 10088 (1.4404 po naročilu)
  • V celoti elektropolirano in pikopasivirano
  • Higienski zvari - brez prekrivanja materialov

Kompetence v proizvodnji
Pri načrtovanju in proizvodnji naših izdelkov je prisotno vse naše strokovno znanje in izkušnje iz področja higiene in odvodnjavanja.
Z več kot 30 let izkušenj v proizvodnji nerjavečega jekla, smo zavezani k nenehnemu osvajanju novih tehnologij in procesov, ki podpirajo našo HygieneFirst filozofijo in izpolnjujejo najvišje higienske zahteve.

Partnerstvo
ACO ima aktivno vlogo v raznih strokovnih združenjih za živilsko industrijo. Smo član organizacije EHEDG (European Hygienic Engineering and Design), kjer s svojimi izkušnjami soustvarjamo smernice, ki bodo v prihodnosti veljale za higiensko odvodnjavanje. Smo tudi član FCSI (svetovalci v mednarodnem združenju živilske industrije), kjer smo v okviru programa CPD sodelovali pri izobraževanju svetovalcev za živilsko industrijo.Fraunhofer IVV test čiščenja


Ugotovitve raziskave, ki jo je izvedel neodvisni inštitut Fraunhofer Institute IVV iz Dresdena jasno kažejo, da uporaba ACO higiensko oblikovanih izdelkov dramatično izboljša zmožnost čiščenja. Z njimi tudi istočasno zmanjšamo tveganja za nastanek bakterijskih okužb in povečamo varnost tako proizvodnega procesa kot tudi končnih izdelkov.

Študija je pokazala, da lahko higiensko oblikovano in izdelano ACO talno korito, samo z visokotlačnim izpiranjem ( brez uporabe krtač in ščetk) v popolnosti očistimo v manj kot 10 minutah. Med tem ko pri nehigiensko načrtovanih proizvodih tudi po neverjetnih treh urah izpiranja še vedno zaznamo vsaj 2 odstotka preostale umazanije.

HygieneFirst je naša brezpogojna zavezanost k popolnoma higienski zasnovi uporabnih, učinkovitih in cenovno ugodnih proizvodov, ki istočasno tudi ključno vplivajo na varnost in higieno pri proizvodnji živil in v profesionalnih kuhinjah.

ACO Talni požiralniki prospektpdf
ACO Talni požiralniki FHD katalogpdf
Kuhinja UKC Ljubljana (pdf)pdf
Kuhinja Premogovnik Velenje (pdf)pdf
Kuhinja Gorenje Velenje (pdf)pdf
Vgradnja talni požiralnik iz nerjavečega jeklapdf
Čiščenje požiralnikov in kanalet iz nerjavečega jeklapdf