Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Profesionalna kuhinja

Medtem, ko se pri zasebnih kuhinjah voda odvodnjava preko kuhinjskega korita vgrajenega v delovno mizo, se pri profesionalnih kuhinjah voda v glavnem odvodnjava preko tal. V tla vgrajen sistem za odvodnjavanje se v osnovi sestoji iz treh komponent: kanalete oz. talnega korita, požiralnika in kanalizacijskih cevi. Zakonodaja točno določa kaj lahko spuščamo v kanalizacijski sistem. Predvsem pa moramo biti pozorni na maščobe, ki se nalagajo na stene kanalizacijskih cevi in lahko skupaj z večjimi delci ostankov hrane hitro povzročijo zamašitev cevi. Da to preprečimo je pri profesionalnih kuhinjah obvezna uporaba izločevalcev maščob.

Poleg klasičnega točkovnega in linijskega odvodnjavanja, nudimo tudi celostne rešitve zbiranja, čiščenja, zadrževanja in odvajanja industrijskih in padavinskih vod.

Več o ACO HygieneFirst
Zaobljeni vogali za maksimalno higieno

Higiena je v profesionalnih kuhinjah brezkompromisna prioriteta. Bodite pozorni da imajo vsi sestavni deli sistema za odvodnjavanje zaobljene vogale. Namreč v vogalih se hitro začnejo nabirati ostanki hrane. Preprečite, da bo vaš sistem odvodnjavanja hrana za bakterije. V ta namen smo razvili Hygiene First proizvode.

Varnost v profesionalni kuhinji

V fazi proizvodnje hrane, je varnost zelo pomembna. Tla v profesionalni kuhinji morajo biti nedrseča. To velja tudi za pokrivne rešetke in ostale elemente sistema za odvodnjavanje, ki mora biti zmožen sprejeti tudi večje količine vode, saj voda na površini pomeni povišan riziko.

Trajna tesnost

Spoj med kanaleto ali požiralnikom in tlemi mora biti izveden tako da je trajno tesen in poravnan. To ne pomeni samo daljše trajanje in funkcioniranje odvodnjavanja, ampak tudi zmanjšuje verjetnost delovnih nesreč.




Izbira pravilne pokrivne rešetke

Površine v proizvodnih obratih morajo biti odporne na različne vplive. Ker je sistem za odvodnjavanje najšibkejši člen v talni konstrukciji je izbira pravega sistema za odvodnjavanje in predvsem za določeno področje najbolj ustrezne pokrivne rešetke še toliko bolj pomembna.

Več o izbiri pokrivnih rešetk
  • Talna korita za odvodnjavanje kuhinjskih tal
  • Vgrajen padec v dnu
  • Higienski dizajn korita in pokrivne rešetke
  • Zaščitni rob 15 mm
  • Material: Nerjaveče jeklo 1.4301, 1.4401
  • Modularni sistem s tipskimi elementi
  • Točkovni požiralnik za odvodnjavanje
  • Higienski dizajn požiralnika in pokrivne rešetke
  • Dimenzije rešetke 200x200, 250x250 in 300x300 mm
  • Možnost vpenjanja izolacijskih folij
  • Teleskopsko nastavljiva višina
  • Material: Nerjaveče jeklo 1.4301, 1.4401
  • Linijski požiralniki s pokrivno rešetko širine 125 ali 200 mm
  • Vgrajen padec v dnu kanala
  • Zaščitni rob 15 mm
  • Material: Nerjaveče jeklo 1.4301, 1.4401
  • Modularni sistem s tipskimi elementi
  • Za obremenitve do C250 kN

  • Linijski požiralnik z rego za odvodnjavanje
  • Širina rege 20 mm, z zaščitnim robom 15 mm
  • Vgrajen padec v dnu
  • Material: Nerjaveče jeklo 1.4301, 1.4401
  • Modularni sistem s tipskimi elementi
  • Za obremenitve do C250 kN
  • Pokrovi za poljubne vrste zaključnih tlakov
  • Material: Nerjaveče jeklo, vročecinkano jeklo, aluminij
  • Smradotesni in vodotesni
  • Cevi za gravitacijsko, podtlačno ali vakumsko kanalizacijo
  • Spoj z dvojnim tesnilom
  • Za tlake 0,7 do 2,0 bara
  • Pasivirana površina
  • Material: Nerjaveče jeklo 1.4301, 1.4401

Nudimo izločevalce maščob za vgradnjo v zemljo in prostostoječo postavitev. Prvi so lahko betonski, iz polietilena ali poliestra, drugi iz polietilena ali nerjavečega jekla. So v vseh idočih nazivnih velikostih in z z različnimi stopnjami opreme.

Črpalne naprave ACO lahko premagajo višinsko razliko do 20. Izdelane so lahko iz umetne mase ali nerjavečega jekla. Ponujamo vam rešitve za prečrpavanje čistih in fekalnih vod. Prečrpavanje industrijskih odpadnih vod z vsebnostjo vlaken in grobih delcev, kakor tudi za odpadne vode z vsebnostjo maščob.

ACO profesionalna kuhinjapdf
ACO upravljanje z maščobami v profesionalni kuhinjipdf