Zadrževanje in kontroliran izpust

Pri načrtovanju novega trgovskega centra sta se projektant in investitor srečala z izzivom trajnostnega upravljanja s padavinsko vodo. Mnenjedajalec in lokalne oblasti so namreč v projektnih pogojih zahtevali, da je lahko največja količina padavinske vode, s katero bo obremenjen bližnji potok, enaka količini, s katero je bil potok obremenjen pred izgradnjo novega trgovskega centra.

Več Prenos reference

Ljubljana, Nakupovalni center Aleja

V ljubljanski Šiški se bohoti najsodobnejše nakupovalno središče v državi. Posebnost te nakupovalne oaze je fasada, ki posnema zmajeve luske, zelena streha s tekaško stezo, večnamenskim igriščem in fitnes napravami.

Več Prenos reference

Paviljon Expano

Izjemna arhitekturna stvaritev. Nekoč na svetovni razstavi Expo Milano 2015, danes pa ob Soboškem jezeru, le streljaj iz Murske Sobote. Regijski promocijski center “Vrata v Pomurje” svojim obiskovalcem ponuja domiseln in nepozaben vpogled v Pomurje, kjer se podajo na potovanje skozi prostor, čas, življenje in tradicijo te pokrajine. Sestavljen je iz štirih glavnih sklopov, ki se razlikujejo po namenu in vsebini – razstava, TIC, gostilnica in del, namenjen poslovni rabi. https://www.expano.si/en/

Več

Novi Skate Park, Maribor

V Mariboru je že pred časom zaživel popolnoma prenovljen Skate Park, ki je po površini trenutno največji Sloveniji. Za odvodnjavanje padavinskih vod iz betonskih površin so bili vgrajeni posebni ACO SPORT požiralniki iz nerjavečega jekla namenjeni za Skate-Bike parke in druge športne površine povozne s koleščki.

Več

Luwigana – rezidenca odličnega bivanja

Na obrobju starega mestnega jedra slovenske prestolnice dobiva končno podobo stanovanjska rezidenca Luwigana s 64 stanovanji in z idiličnim pogledom na Ljubljanski grad. Stanovanja, zgrajena iz kvalitetnih materialov višjega cenovnega razreda, z naprednimi in inovativnimi rešitvami zagotavljajo kakovostno in udobno bivanje ter energijsko varčnost celotnega objekta.

Več Prenos reference

Viadukt Ravbarkomanda

Ni najdaljši, niti najvišji, je pa zaradi svojega imena najverjetneje najbolj znan viadukt pri nas. Pred 45 leti je bil pravi gradbeni podvig na prvi slovenski avtocesti. Lansko jesen je bil deležen temeljite prenove, tudi z vgradnjo naših mostnih požiralniki HSD-2 in linijskih požiralnikov Monoblock.

Več

Hotel A, Žalec

Neposredno ob avtocestnem izvozu Arja vas – Žalec je avgusta 2019 odprl svoja vrata dizajnerski 4* Hotel A zasnovan po modernih arhitekturnih smernicah, namenjen predvsem poslovnim in tranzitnim gostom.

Več Prenos reference

Celje, Distribucijski center Pivovarna Laško

Odvodnjavanje skladiščnih - močno obremenjenih površin z monolitnimi linijskimi požiralniki.

Več Prenos reference

Velenje, Kuhinja Premogovnik Velenje

Odvodnjavanje skupinskih tušev, sanitarij, kopalnice in garderob v nivoju tal in brez arhitektonskih ovir.

Več Prenos reference

Hoče pri Mariboru, Fakulteta za biosistemske vede

ACO Drain Multiline SR (Brickslot) za odvodnjavanje utrjenih površin iz granitnih kock, kamna ali lesa.

Več Prenos reference

TOP