Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Kako izbrati pravo pokrivno rešetko?

Pri izbiri prave rešetke za vaš namen uporabe morate biti pozorni na številne dejavnike. Najpomembnejša je izbira pravega tipa rešetke z ustreznim razredom obremenitve. Temeljit razmislek o tem bo vsekakor vplival na življenjsko dobo in funkcionalnost rešetke.

Sama pokrivna rešetka je najbolj izpostavljen del odtočne kanalete, podvržena mehanskim in dinamičnim obremenitvam, povzročenim s prometom. Da bi zmanjšali tveganje za poškodbe, je potrebno storiti dvoje. Prvič izbrati pravi tip rešetke in drugič izbrati ustrezen razred obremenitve, upoštevajoč prometne obremenitve, ki bodo prisotne na območju rešetke v prihodnosti. Gledati samo razred obremenitve ni dovolj, saj le ta ne pove nič o njeni odpornosti na dinamične obremenitve.

Priporočamo, da si preberete spodnje izsledke in ogledate pripadajoč video posnetek ter na koncu še izpolnite interaktivni vprašalnik, ki vam bodo pomagal pri izbiri prave rešetke za vaš namen uporabe.