Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Zakaj je namen uporabe enako pomemben kot razred obremenitve

Pri izbiri rešetke se morate prepričati, da imate pravo rešetko za vaš namen uporabe. Prepogosto se zgodi, da načrtovalci upoštevajo samo razrede obremenitve, obenem pa ne upoštevajo tega, kako se bo rešetko uporabljalo, zato se rešetke poškodujejo ali celo uničijo.

Kolesa viličarjev povzročajo veliko obremenitev na relativno majhni površini in navor koles lahko poškoduje mrežasto rešetko, tudi če ta ustreza zahtevam razreda obremenitve. Pri tovrstni uporabi bi bilo primernejše uporabiti pokrov z rego ali robustnejše letvene rešetke, ki prenesejo obremenitve pri takšni uporabi.

Ključnega pomena je, da načrtovalci upoštevajo, na kakšen način se bo rešetka uporabljala v določenem prostoru, kot tudi obremenitve katerim bo izpostavljena med uporabo, in prihodnje posodobitve opreme ali vzdrževalna dela.

Za podrobnejši opis rešetk, razredov obremenitve in načrtovanja odvodnjavanja se obrnite na podjetje ACO, ki vam bo z veseljem svetovalo pri načrtovanju projekta.

Namen Uporabe