Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Laboratorijski testi rešetk niso enaki razmeram v praksi

Pri rešetkah ne smemo upoštevati obremenitvenega razreda ločeno od ostalih lastnosti. Pri izbiri morajo biti načrtovalci pozorni tudi na vrsto prometa, kateremu bo rešetka izpostavljena. Če je potrebno, moramo spremeniti tip rešetke, ki je bila izbrana, da bi zagotovili, da bo rešetka ustrezala svojemu namenu in preprečila škodo.

Na primer: mrežasta rešetka prenese obremenitev 1,5 tone v skladu s standardom EN 1433, a samo v primeru, če je obremenitev razporejena po relativno široki površini. Ne pa tudi, če je obremenjena z majhnimi koleščki na vozičku ali vozilu, kar povzroči velike točkovne obremenitve na majhni površini. V tem primeru bi bila primernejša namestitev ACO Slot pokrova z rego, ki pred poškodbami zaščiti skoraj celotno kanaleto za odvodnjavanje.

Za podrobnejši opis rešetk, razredov obremenitve in načrtovanje odvodnjavanja se obrnite na podjetje ACO, ki vam bo z veseljem svetovalo pri načrtovanju projekta.

Footer

O nas

Smo podjetje s tremi rdečimi stolpci v logotipu. Naše ime je sinonim za kvalitetne in inovativne rešitve namenjene zbiranju, odvodnjavanju in obdelavi padavinskih vod v visoko- in nizkogradnji. Več ...

Prodajna mreža Več ...

ACO Worldwide

Podjetje ACO je prisotno v več 47 državah, s 37 proizvodnimi enotami v 18-ih državah, na štirih kontinentih. Po vsem svetu zaposlujemo več kot 5000 sodelavcev, v letu 2021 smo ustvarili realizacijo v višini nekaj več kot 1.0 milijarde EUR.

Kontakt

ACO Gradbeni elementi, zastopanje d.o.o.
Obrtniška ulica 9, 3240 Šmarje pri Jelšah
T: 03/ 817 18 80
F: 03/ 817 18 82
E: info@aco.si

TOP