Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.

Bosch Rexroth d.o.o., Brnik

Slovensko podjetje Bosch Rexroth, ki je del istoimenske nemške skupine in širšega konglomerata Bosch, je v bližini brniškega letališča odprlo svojo novo poslovno in proizvodno stavbo. Podjetje je na Brniku združilo zaposlene z dosedanjih treh lokacij (Škofja Loka, Železniki, Šenčur) pod eno streho, hkrati pa razširilo proizvodnjo in ustvarilo najmanj 123 novih delovnih mest. Gradnja objekta na Brniku se je začela sredi lanskega leta, danes pa je vanj preseljen že dobršen del dejavnosti družbe. Podjetje je za 13,2 milijona evrov vredno investicijo prejelo tudi državno spodbudo.

Podjetje, ki je v Sloveniji prisotno že 25 let, velja za specialista na področju razvoja in proizvodnje najbolj zahtevnih elektromotorjev ter točkovnih varilnih transformatorjev za potrebe avtomobilske industrije, obdelovalne stroje ter avtomatizacijo proizvodnje. Gre za izrazito maloserijsko proizvodnjo zahtevnih izdelkov, ki so prilagojeni specifičnim zahtevam kupcev.

V novem objektu je na razpolago 24.500 kvadratnih metrov površin, od tega jih je 14.000 namenjenih proizvodnji, 4.000 logistiki, 4.000 pisarnam in 2.500 tehničnemu področju.

Objekt:
Bosch Rexroth d.o.o.

Lokacija:
Brnik

Projekt:
ATP Arhitekt d.o.o.

Leto izvedbe: 2022/2023

Vgrajeni proizvodi:
Sistemi za odvodnjavanje ACO Neo, ACO Qmax in ACO Multiline

Galerija